Leadership Coaching

“… coachingul face acum parte din dezvoltarea executivilor de elită şi a generaţiei viitoare de talente din IBM, Motorola, J.P. Morgan, Chase, and Hewlet Packard. Aceste companii le oferă discret celor cu cele mai bune perspective ceea ce atleţii au de multă vreme: un consilier de încredere, care să-i ajute să-şi atingă ţelurile.”

CNN

Leaderii ocupă poziţii de maximă vizibilitate şi responsabilitate. Deşi în centrul atenţiei, ei sunt, de fapt, adesea singuri, evitând cu tact să-şi deschidă sufletul în faţa personalului din organizaţie. Şi totuşi, multiplele responsabilităţi, problemele, stresul şi pe de altă parte oportunităţile şi propriul potenţial care se cere valorificat, toate cer o abordare mai profundă, pentru care coachingul oferă atât cadrul, cât şi instrumentele adecvate.

De pildă, este cunoscut faptul că un leadership performant îşi are rădăcinile în armonia deplină dintre valorile personale profunde ale managerului şi activitatea lui în organizaţie. Orice ruptură între cele două seturi de valori generează conflicte interioare şi blocaje, care rănesc şi reduc eficienţa.

Rezolvarea constă nu în “a închide ochii”, cum am fi, poate, tentaţi, ci în a-i deschide, aducând la lumină straturi profunde ale conştiinţei, până descoperim rădăcina comună a celor două rânduri de motivaţii. Pe acest drum al regăsirii fiinţei noastre autentice, ne întărim demnitatea şi încrederea în noi înşine, ne eliberăm de ideile preconcepute şi de blocajele care ne frânau înaintarea, devenim mai realişti, mai deschisi, îndrazneţi, creativi, senini, inspiratori ai unor schimbări profunde în alţii, în organizaţie, în societate.

Aceasta este calatoria pe care v-o propunem prin interacţiunea unu la unu cu un coach cu certificare internaţională.

Pentru mai multe informaţii sau programarea unei discuţii, scrieţi un mesaj sau sunaţi pe Maria Cuşută la 0740.315.146.

Legături rapide:

* Alte programe in-house
* Beneficiile si eficienta coachingului