Maria Cusuta

maria cusuta 

 

Maria Cusuta, MBA, PhD
Managing Partner, Strategic Consulting Group

 

 

Este dublu licentiata in Energetica si Economie, are un masterat in administrarea afacerilor la Canadian MBA (joint venture intre Mc.Gill, Universite de Quebec a Montreal si ASE) si un doctorat la Politehnica din Bucuresti.
Dupa ce, in anii '80 a fost sef de proiect si consilier in probleme de eficienta energetica si economica in doua institute nationale de proiectare, dupa 1990 a condus departamentul de strategie şi de metodologie economică pentru sistemul electroenergetic românesc.
Din 1997 este Managing Partner la Strategic Consulting Group, unde conduce programe de consultanţă, training şi coaching pentru dezvoltarea sistemului de leadership din organizaţii. Cu peste 700 de ore de coaching la activ, este pionier al introducerii coachingului în mediul românesc de afaceri, fiind unul dintre cei 11 coachi români acreditati de Federeraţia Internaţionala de Coaching.
A participat cu referate la prestigioase conferinte şi simpozioane internaţionale din ţară şi străinătate. Pentru a asimila in practica profesionala metode de varf pe plan mondial, a dezvoltat cercetari si a participat la programe de pregătire cu personalitati recunoscute in domeniu. A studiat analiza tranzacţională cu Bill Cornell,  Anne de Graaf, Dave Spenceley, Marijke Wunsten, Helene Cadot s.a., managementul stresului cu Peter J. Hawkins, brainspotting cu Mario Salvador,  fundamentele coachingului cu Alain Cardon şi NLP Coaching cu Robert Dilts la Santa Cruz, California si altele.
Din 1995 se preocupa de filozofie, psihologie, sociologie, neurostiinte si dezvoltare spirituala, fiind convinsă de importanţa crucială a disciplinelor umaniste pentru dezvoltarea omului şi a organizaţiilor în secolul 21.


Date de contact:
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel. O740.315.146
website: www.scg.ro.